Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

viscurry

Ingrediƫnten

Thaise viscurry

09.07.'24

Deze Thaise viscurry is een heerlijke comfortmaaltijd. Dit gerecht combineert verse vis met Thaise smaken zoals kokosmelk, curry pasta, en diverse kruiden en specerijen. Je kan hem zo mild of pittig maken als je zelf wilt. Serveer de viscurry met rijst om de maaltijd compleet te maken. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden, waardoor het een favoriet is voor zowel drukke doordeweekse avonden als ontspannen weekenddiners.

Bereidingswijze

  1. Kook de basmati rijst volgens de instructies op de verpakking. Zet apart en houd warm.
  2. Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is, ongeveer 3-4 minuten. Voeg daarna ook de knoflook, gember en chilipeper toe en bak nog een minuut tot de aroma’s vrijkomen.
  3. Op laag vuur bak je de wortels mee tot deze beetgaar zijn. Voeg dan de tomatenpuree en de currypasta toe en bak ongeveer een minuutje mee. Giet de kokosmelk erbij en roer goed door. Breng het mengsel aan de kook.
  4. Voeg de vissaus en limoensap toe. Roer alles goed door en laat het sudderen voor ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg vervolgens de stukken kabeljauwfilet toe aan de pan. Zorg dat de vis volledig ondergedompeld is in de saus. Laat de curry zachtjes koken tot de kabeljauw gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt, ongeveer 8-10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de gekookte basmati rijst over de borden. Schep de curry over de rijst en garneer met verse peterselie of koriander.

Variatietips! Deze Thaise viscurry is goed te combineren met noedels i.p.v. rijst. Of probeer eens verschillende vissoorten uit. Ook erg lekker met tonijn en/of zalm.

Eet smakelijk!

30 minuten

4 personen

diner