Ingrediënten
- 350 g kabeljauw
- 100 g mosselen, gekookt
- 6 tot 8 middelgrote garnalen
- 6 kleine inktvisjes, schoongemaakt
- 1 el olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- plukje saffraandraadjes
- 1 rode paprika, in stukjes
- handje snoeptomaatjes, gehalveerd
- 1 blik van 400 g tomatenpulp of -blokjes
- 1 glas droge witte wijn
- 1 blokje visbouillon
- 100 g feta
- gedroogde chilivlokken
Zarzuela met kabeljauw en feta
30.08.'23
Zarzuela is een Catalaans gerecht waarin verschillende soorten vis, schaal- en schelpdieren worden verwerkt. De vis wordt gestoofd in een mengsel van uien, knoflook, paprika en olijfolie. Hierdoor komen alle smaken heerlijk uit. Deze variant met kabeljauw, mosselen, garnalen en inktvisjes is heel geschikt voor een uitgebreid etentje. Serveer de zarzuela in de pan voor een extra feestelijk effect.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit in ca.10 minuten de ui en knoflook aan op laag vuur. Roer de paprikapoeder, chilivlokken en de saffraandraadjes erdoor en bak 1 minuut mee. Als de geur van de saffraan vrijkomt, voeg je de paprika toe. Voeg de tomatenblokjes en de wijn toe als de paprika gaar begint te worden. Maak het bouillonblokje klein en meng door de saus. Laat 5 minuten zachtjes garen en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de vis in de ovenschaal en houd nog enkele garnalen, mosselen en inktvisjes apart om als laatste te garneren. Giet de tomatensaus tussen en over de vis. Verdeel de apart gehouden vis en de gehalveerde tomaatjes evenredig over de schaal. Als laatste verdeel je de feta. Doe dit in redelijke grote stukken zodat je de vis goed blijft zien.
- Laat de vis in 30 minuten op 190°C doorgaren en de feta bruin worden. Serveer met een eenvoudige groene salade en vers brood, zodat je kunt dippen in de saus.
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl
45 minuten
4 personen
diner