Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Zalmrisotto

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • 2 zalmfilets (ongeveer 300 g), zonder vel +
  • 200 g zalmsnippers
  • 250 g diepvries-doperwtjes
  • 100 g zeekraal
  • 1 liter warme groente- of visbouillon
  • 1 el mascarpone
  • Droge witte wijn
  • 1 citroen
  • 1 sjalot
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Zalmrisotto met zalmsnippers

04.06.'24

Deze zalmrisotto met zalmsnippers, doperwtjes en zeekraal is een echte favoriet. Het bereiden van de risotto vergt wat geduld, maar zodra je het stomende bord voor je ziet, weet je dat het alle moeite waard is.

Instructies

  1. Voorbereiding:
    • Snipper de sjalot en knoflook fijn.
    • Snijd de zalmfilets in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Risotto bereiden:
    • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur.
    • Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
    • Voeg de risottorijst toe en bak deze 1-2 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
    • Blus af met de witte wijn en roer tot de wijn volledig is opgenomen door de rijst.
    • Voeg vervolgens een soeplepel warme bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit proces, een lepel bouillon per keer, tot bijna alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is (ongeveer 18-20 minuten).
  3. Doperwtencrème maken:
    • Kook ondertussen de doperwten kort in een pan met kokend water (ongeveer 3 minuten) en giet ze af.
    • Houd een paar doperwten apart voor later.
    • Pureer de rest van de doperwten met een scheutje water, het sap van een halve citroen en de mascarpone in een blender tot een gladde crème. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra citroensap.
  4. Zalm bakken:
    • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
    • Bak de blokjes zalm kort aan tot ze aan de buitenkant goudbruin zijn maar van binnen nog net niet helemaal gaar (ongeveer 2-3 minuten). Haal de pan van het vuur en zet apart.
  5. Risotto afmaken:
    • Als de rijst bijna alle bouillon heeft opgenomen, roer je de doperwtencrème erdoorheen.
    • Voeg de gebakken zalmblokjes en de zeekraal toe en roer voorzichtig door de risotto.
    • Voeg de achtergehouden doperwten toe.
    • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  6. Serveren:
    • Serveer de zalmrisotto met zalmsnippers, en garneer eventueel met wat extra doperwten.

Tip: Voor extra smaak kun je wat versgeraspte Parmezaanse kaas toevoegen aan de risotto net voordat je de zalm en zeekraal toevoegt.