Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet zonder huid, in 4 stukken +
  • 300 g witte rijst
  • 8 el teriyakisaus
  • 2 el olie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 kleine rode peper, zonder zaadlijsten in ringetjes
  • 150 gr peultjes
  • 1/2 bosje radijsjes, in plakjes
  • 2 tl sesamzaad
  • 1/2 bosje koriander, grof gehakt
  • 1 limoen in partjes

Zalm teriyaki met peultjes en radijs

10.02.'25

Wil je thuis genieten van zalm teriyaki? Met dit eenvoudige recept haal je de oosterse sferen zo in huis. Teriyaki, een klassieke Japanse saus op basis van soja, geeft de zalm niet alleen een rijke, hartige smaak, maar ook een prachtige glanzende finish. Bovendien is zalm een bron van gezonde omega 3-vetten – lekker én voedzaam!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Marineer de zalmfilets minstens 10 minuten in 4 eetlepels teriyakisaus.
  4. Plaats de gemarineerde zalm op een bakplaat met bakpapier en rooster 8-10 minuten tot ze mooi bruin en vanbinnen rosé zijn.
  5. Verhit ondertussen wat olie in een wok. Fruit de ui samen met de rode peper.
  6. Voeg de peultjes en radijsjes toe en bak 4 minuten al roerend knapperig.
  7. Schenk de resterende teriyakisaus erbij en bak nog 1 minuut mee.
  8. Serveer de rijst op borden, leg de groenten ernaast en plaats de zalmfilet erbij.
  9. Garneer met sesamzaad en verse koriander. Serveer met een partje limoen voor een frisse twist.

Serveertips:

  • Serveer met extra teriyakisaus of een beetje wasabi voor een pittige kick.
  • Voeg avocado of edamame toe voor een extra voedzame twist.
  • Combineer met een frisse komkommersalade of ingelegde gember voor een compleet Japans diner.


Tip:
Dit gerecht smaakt heerlijk met een glas frisse, lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling of een Sunburnt Chardonnay.

Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl

Smullen maar!

30 minuten

4 personen

diner