Ingrediënten
- 4 tarbotfilets à 150 gram
- versgemalen peper
- zout
- 2 vleestomaten
- 1 winterwortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 prei
- 2 eetlepels gehakte dille (vers of diepvries)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijn of visfond
- bakpapier of aluminiumfolie
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 2 eetlepels grove mosterd
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 2 eetlepels citroensap
Tarbot en papillotte met mosterd-citroenboter
En wederom een nieuwe aflevering van het recept van de week, ditmaal: Tarbot en papillotte met mosterd-citroenboter. Dit hoofdgerecht is bedoeld voor 4 personen en heeft een bereidingstijd van 20-30 minuten.
Voordat we beginnen verwarmen we de oven voor op 190° C. Spoel de filets af onder koud water en dep ze dan droog, bestrooi de tarbotfilets hierna met peper en zout. De al ingekruiste tomaten leggen we enkele tellen in kokend water, haal ze er uit, ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
Tip: de verse tarbot is deze week in de Aanbieding
Snijd de geschrapte winterwortel in dunne reepjes en de bleekselderij in smalle boogjes. Verdeel hierna de prei in ringetjes. Leg de visfilets op een stuk vetvrij bakpapier of bakfolie. Verdeel de dille, de groente, de olijfolie en de wijn erover. Vouw de randen van het papier (of folie) een aantal keer om, het paketje moet luchtdicht zijn.
Plaats de gemaakte pakketjes 25 minuten in het midden van de reeds voorverwarmde oven. Het papier gaat bol staan zal in lichtbruin worden. Maak intussen de mosterd-citroenboter door de ingrediënten daarvoor te mengen. Leg de pakketjes op 4 voorverwarmde borden. Serveer de boter er apart bij.
Eet smakelijk!
Tip: Dit recept is heerlijk met rijst.
Bron: Visrecepten.nl
20-30 minuten
4 personen
diner