Ingrediënten
- 700 g zeeduivel in repen gesneden +
- 12 maistortilla’s
- 2 el cajunkruiden, zonder zout
- 150 g sperziebonen, in kleine stukjes gesneden
- 1 komkommer, in kleine stukjes gesneden
- 100 g wortelreepjes
- 1 krop botersla
- schijfjes limoen om mee te serveren
- 1 el olie of 1 el boter
- peper en zout +
Taco’s met zeeduivel en sriracha mayonaise
30.01.'24
Bent u ook zo’n fan van taco’s? Een leuk werkje om zelf in de keuken te bereiden of vul uw taco’s gezellig samen aan tafel. In plaats van zeeduivel kunt u ook kiezen voor een andere stevige witvis, zoals poon, kabeljauw, koolvis, wijting of schelvis. Sriracha-mayonaise is verkrijgbaar in de supermarkt, maar u kunt het ook eenvoudig zelf maken door 4 grote eetlepels mayonaise, 1 eetlepel limoensap en 2 theelepels sriracha samen te voegen en te mengen.
- Bak de tortilla’s even om en om in een droge koekenpan. Zet weg tot later gebruik.
- Meng de mayonaise met het limoensap en de sriracha tot een egaal mengsel (sla deze stap over als u kant en klare sriracha mayonaise gebruikt).
- Bestrooi de vis met de cajunkruiden en wat peper en zout. Verhit de olie of boter in een koekenpan en bak de vis in een paar minuten gaar.
- Beleg de tortilla’s met blaadjes sla, sperziebonen, komkommer en wortelreepjes. Leg de vis erop en vouw de tortilla dubbel.
- Leg de taco’s op een grote plank en serveer met de sriracha mayonaise.
Eet smakelijk!
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl
30 minuten
4 personen
Diner