Ingrediënten
- 8 panklare sliptongen
- 4 el bloem
- 50 gram blanke rozijnen
- 1 borrelglas witte port of sherry
- 75 gram boter
- 4 el pijnboompitten
- 2 el peterselie, fijngesneden
- 2 citroenen, in partjes
- zout & peper (naar smaak)
Sliptong met rozijnen en pijnboompitten
05.02.'24
Met sliptong kun je echt alle kanten op. Het is een eenvoudige, maar super smakelijke vis. Probeer eens dit recept met rozijnen en pijnboompitten voor een heerlijke combinatie van smaken. Makkelijk te bereiden en gegarandeerd een smaakvolle traktatie.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Zet weg tot later gebruik.
- Bestrooi de sliptong met peper en zout en verdeel er vervolgens de bloem over. Schud het overtollige bloem van de vis.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de sliptong in 3-4 minuten per kant goudbruin.
- Schep de vis uit de pan en leg deze op een warme schaal.
- Zeef de rozijnen. En verdeel deze samen met de pijnboompitjes over de vis.
- Strooi de peterselie erover en garneer met partjes citroen.
Serveertip
Lekker met gekookte rijst en peultjes met worteltjes.
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl
30 minuten
4 personen
diner