Ingrediƫnten
- 400 g schelvisfilet met huid, in 4 gelijke stukken
- 200 g haricots verts
- 3 el olijfolie
- 75 g jonge bladsla
- 50 g zwarte olijven, in ringetjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- 4 el citroenvinaigrette (zie tip)
- 1 (Frans) stokbrood, voor erbij
Schelvis met bistrosalade
Snijd de steelaanzet van de haricots verts. Kook de boontjes in 4 minuten knapperig gaar. Spoel ze onder stromend water koud en laat goed uitlekken.
Bestrooi de schelvis met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de vis op de huidkant op matig vuur in 4-5 minuten krokant. Draai de vis en bak nog 2 minuten op laag vuur.
Meng intussen de bladsla met de haricots verts, olijven en sjalot. Maak de salade aan met de vinaigrette.
Verdeel de salade over 4 borden. Leg er de schelvisfilet bij. Serveer met het stokbrood.
Tip
Doe voor een frisse citroenvinaigrette 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels gladde mosterd en 6 eetlepels extra vierge olijfolie in een schone jampot of dressingshaker. Schud tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper. Voeg naar wens nog wat fijngesneden tuinkruiden toe.
Recept afkomstig van www.visrecepten.nl
30 minuten
4 personen
lunch