Ingrediƫnten
- 2 stukken lengfilet Ć 75 g
- 3 plakjes ontbijtspek
- 6 kerstomaatjes
- 1 lente ui
- 3 tl Franse mosterd
- 1 el fijngehakte dille
- sap en geraspte schil van een kleine citroen
- 6 el olijfolie
- 100 g gemengde sla
- peper en zout
Salade met gegrilde lengfilet, spekjes en citroendressing
27.06.'22
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de plakjes ontbijtspek en bak ze in een droge koekenpan zachtjes uit. Halveer de kerstomaatjes.
Meng het uitje met 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, citroensap en 5 eetlepels olie. Meng 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de lengfilet.
Leg de lengfilets op het rooster onder de grill en laat de vis aan beide kanten bruin en gaar worden (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets).
Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de kerstomaatjes en de dressing door elkaar. Verdeel de salade over 2 borden, leg de leng en de plakjes spek erop.
Eetsmakelijk!
30 min
2 personen
lunch, diner