Ingrediënten
- 400 g verse makreelfilets
- 2 rode uien, gesnipperd
- rode chili peper
- 100 g groene linzen
- 800 g tomatenblokjes
- 1 groot blik kikkererwten à 400 g
- 2 tl verse gember, geraspt
- 10 g platte peterselie fijngehakt + extra om te garneren
- 2 el olijfolie
- peper en zout naar smaak
Makreel linzenstoof met kikkererwten
16.04.'24
Ontdek een heerlijk en voedzaam gerecht: Makreel linzenstoof met kikkererwten. Deze stevige vis vormt de perfecte basis voor een smaakvolle stoofpot, verrijkt met vezelrijke linzen en kikkererwten. De pittige bite van de chili peper geeft dit gerecht een uitgesproken smaak. Serveer het met versgebakken brood en geniet!
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, gember en chilipeper een paar minuten.
- Doe alle ingrediënten, behalve de makreel, erbij. Breng aan de kook en laat 30 minuten stoven.
- Voeg na 20 minuten de stukjes makreel toe.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor.
- Serveer met brood, rijst of aardappelpuree.
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl
40 minuten
4 personen
diner