Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Kabeljauw ovenpakketje met Hollandse Garnalen

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauw, in 6 stukken
  • 200 g Hollandse garnaal
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 20 + 30 g boter
  • 1 bosje dille
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 1 prei
  • 1 venkel
  • 75 g zeekraal
  • 50+ 125 ml witte wijn
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • peper en zout

Kersttip! Ovenpakketje van Kabeljauw

26.11.'24

Perfect voor de kerstdagen: Dit gerecht combineert zachte kabeljauw, kleurrijke groenten en een romige schuimsaus. Door de vis in papillot te garen, blijven de smaken optimaal behouden en is het openen van het pakketje aan tafel een echt feestje!

  1. Bereiding

    1. Voorbereiding aardappelen:
      • Kook de krielaardappelen in de schil gedurende 15 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat droogstomen. Kneus ze licht met een vork.
      • Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes. Voeg de fijngesneden tijm en rozemarijn toe en bak 3 minuten mee. Meng de aardappelen door het botermengsel en breng op smaak met peper en zout.
    2. Voorbereiding groente:
      • Snijd de prei en venkel beiden in dunne ringen. Meng samen met zeekraal, het citroensap en de witte wijn en roer de gehakte dille erdoorheen. (Bewaar het vocht voor stap 5).
    3. Vispakketjes maken:
      • Leg op elk bakpapiervel een laagje gekneusde aardappelen, gevolgd door een handje groente.
      • Leg hierop een kabeljauwfilet, een handje garnalen en een schijfje citroen.
      • Vouw het bakpapier stevig dicht, zodat het vocht tijdens het garen behouden blijft.
    4. Pakketjes garen:
      • Leg de pakketjes op een bakplaat in een voorverwarmde oven (160 graden) en bak ze 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.
    5. Schuimige saus maken:
      • Klop in een steelpan de eidooiers los met het vocht. Verwarm op laag vuur terwijl je continu klopt met een garde. Zorg dat de temperatuur niet boven de 85 °C komt om stollen te voorkomen.
      • Voeg klontjes boter toe en blijf kloppen tot de saus schuimig is. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus in een kom.
    6. Serveren:
      • Leg de vispakketjes op borden en laat je gasten deze zelf aan tafel openen voor een feestelijk effect.
      • Lepel wat schuimige saus in het pakketje en garneer met een takje dille.

Tip: Serveer met een knapperig stokbroodje of crostini en een glas frisse witte wijn voor een complete feestmaaltijd. Eet smakelijk en fijne feestdagen! 🎄

Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl

40 minuten

6 personen

Diner