Ingrediënten
- 4 zoute haringen (Hollandse Nieuwe) +
- 2 stevige appels (Elstar)
- 1 el bieslook, fijngeknipt
- 2 el citroensap
- ½ el gembersiroop
- ½ el zwarte peper, grof gemalen
- 1 el geraspte mierikswortel uit een potje
- 2-3 el olijfolie
- toefjes veldsla voor garnering
- ronde uitsteekvorm van 5-6 cm en 4 cm hoog
Haringtartaar met appel
24.06.'24
Verrassend lekker & gezond recept
Haringtartaar met appel is een heerlijke combinatie die je zal verrassen! De frisse smaken van appel en citroen tillen de haring naar een hoger niveau, terwijl het scherpe randje van gember het gerecht perfect in balans houdt. Probeer dit gezonde recept boordevol smaak en omega 3-vetzuren vandaag nog!
Bereiding Haringtartaar met Appel
- Houd een kwart appel apart. Schil de rest van de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng de appel met bieslook, 1 eetlepel citroensap en gembersiroop.
- Snijd de haringen in kleine blokjes.
- Zet een uitsteekvorm op een bordje en schep 1/8 deel van de haring erin. Voeg een kwart van het appelmengsel toe en vervolgens weer 1/8 deel van de haring. Druk dit goed aan en trek voorzichtig de vorm omhoog. Herhaal dit proces voor drie andere bordjes.
- Meng de rest van het citroensap met peper, mierikswortel, 2 eetlepels water en olijfolie tot een dressing. Voeg zout naar smaak toe.
- Sprenkel wat van de dressing over de haringtartaar en druppel de rest eromheen.
- Garneer met dunne appelpartjes en toefjes veldsla.
Probeer dit smakelijke recept voor haringtartaar met appel en geniet van een gezonde variatie op de Hollandse Nieuwe! Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook rijk aan omega 3-vetzuren en perfect voor een gezonde maaltijd.
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl
20 minuten
4 personen
Voorgerecht