Ingrediënten
- 1x hele zeebaars (schoongemaakt)
- 1x hele dorade (schoongemaakt)
- 1x citroen
- Takjes rozemarijn
- Lamsoor
- Zout & peper
Gevulde dorade en zeebaars van de barbecue
Wilt u een keer wat nieuws proberen? Met dit recept zet u een echte eyecatcher op tafel!
Steek de barbecue aan en laat rustig op temperatuur komen. Een houtskool barbecue geeft nog een heerlijk rooksmaakje mee aan de vis.
Terwijl de barbecue op temperatuur komt kunt u beginnen met het bereiden van de dorade en zeebaars. Als u de vis schoongemaakt heeft gekocht (waarbij alle ingewanden eruit zijn gehaald), is uw taak gemakkelijk. Dep de buikholte van de vis goed droog en kruid met peper en zout. Vul vervolgens met schijfjes citroen en lamsoor. Maak in de huid zijwaartse snedes en vul deze met takjes rozemarijn.
Als uw barbecue een warmte van 150 graden heeft bereikt, kunt u de vis per kant 5 à 6 minuten grillen.
Lekker om in combinatie te eten met een zomerse salade.
15 min
4 personen
barbecue