Ingrediƫnten
- 600 g scholfilet
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 bakje kerstomaatjes
- 5 el olijfolie
- 2 el rode pesto
- 4 el bloem
- 1 el paprikapoeder
- zout en peper, versgemalen
Gebakken schol met Italiaanse tomatensaus
10.08.'23
- Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Halveer de kerstomaatjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Roer de pesto erdoor en bak de tomaatjes 4-6 minuten zachtjes mee.
- Roer op een bord de bloem met zout, peper en paprikapoeder door elkaar. Wentel de scholfilets erdoor. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
- Leg de scholfilets op vier borden en schep de tomatensaus erbij.
Lekker om te serveren met verse pasta.
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl
30 min
4 personen
diner