Ingrediënten
- 4 verse coquilles
- 1 sinaasappel
- 1 limoen (sap & rasp)
- Extra vierge olijfolie
- Verse munt
- Zeezout & versgemalen peper
Frisse Carpaccio van Coquilles met Sinaasappel en Limoen
Op zoek naar een verfijnd en verrassend voorgerecht? Deze carpaccio van coquilles met frisse sinaasappel, limoensap en munt is elegant, licht en zit boordevol smaak. Perfect voor een feestelijk diner of een luxe amuse!
Bereiding
Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappel af. Snijd langs het vruchtvlees dik de schil eraf, zodat het witte bittere deel verdwijnt. Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes uit en hak ze in kleine stukjes.
Coquilles schoonmaken
Haal de coquilles voorzichtig uit hun schelp met een paletmes. Verwijder het harde witte stukje aan de zijkant en het oranje kuit (‘koraal’). Snijd de coquilles horizontaal in flinterdunne plakjes.
Borden opmaken
Verdeel de plakjes coquille en stukjes sinaasappel over de borden. Bestrooi met een snufje zeezout en versgemalen peper. Besprenkel met olijfolie en knijp royaal limoensap erover uit. Rasp wat limoenschil erboven voor extra frisheid. Garneer met fijngehakte munt en serveer direct.
Dit gerecht is eenvoudig te maken, maar voelt toch als een culinaire verwennerij! Ga zelf aan de slag en geniet van deze carpaccio van coquilles.
Eet smakelijk! 🍽✨
20 minuten
4 personen
Appetizer