Ingrediënten
- 4 doradefilets +
- 15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
- 350 g gemengde paddenstoelen
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 el peterselie, fijngehakt
- olijfolie
- peper en zout
Dorade met paddenstoelen
01.04.'24
- Spoel het eekhoorntjesbrood goed af en laat dan 15 minuten weken in heet water. Laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe wat olie in een ovenschaal en leg de doradefilets erin. Bestrooi met peper en zout en bak ze in 10-15 minuten gaar.
- Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd in reepjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de knoflook op hoog vuur goudbruin.
- Snijd het uitgelekte eekhoorntjesbrood fijn en voeg toe aan de paddenstoelen. Bak nog een minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de dorade met de paddenstoelen en peterselie.
Lekker met polenta en parmezaanse kaas
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl
30 minuten
4 personen
Diner