Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Mosselpannetje

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen +
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 1 winterwortel
  • een paar takjes selderij
  • 1 dl droge witte wijn
  • peper

Basisrecept mosselen

12.06.'24

Mosselen zijn een heerlijke en veelzijdige delicatesse uit de zee. Dit basisrecept voor mosselen is eenvoudig te volgen en benadrukt de pure smaak van verse mosselen. Met slechts een paar ingrediënten, zoals ui, prei, wortel, selderij en witte wijn, zet u een smakelijk en gezond gerecht op tafel zetten in minder dan 30 minuten. Serveer deze mosselen met stokbrood, frites of een lekkere salade.

Hoe Maak je Perfecte Mosselen: Basisrecept
  1. Pel de uien en snipper ze grof. Maak de prei en wortel schoon, snijd de prei in ringen en de wortel in plakjes. Verdeel de groenten en de takjes selderij over de bodem van een mosselpan of een grote pan.
  2. Was de mosselen grondig onder stromend water. Leg mosselen die dichtgaan op de groenten.
  3. Tik op mosselen die niet direct dichtgaan tegen het aanrecht. Verwijder mosselen die daarna nog open blijven staan, evenals kapotte mosselen.
  4. Leg alle dichte mosselen in de pan. Strooi er peper over en schenk de wijn eroverheen.
  5. Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook. Til, zodra het vocht kookt, de deksel even op en breng de mosselen opnieuw aan de kook. Herhaal dit ongeveer drie keer totdat alle mosselen in ongeveer 8 minuten openstaan.
  6. Laat de mosselen in een vergiet uitlekken en serveer ze in de pan met stokbrood, frites, een gemengde salade en verschillende sausjes.

Eet smakelijk!

Recept afkomstig van visrecepten.nl

30 min

4 personen

diner