Ingrediënten
- 600 g kabeljauwfilet
- 2 bosjes lente-uitjes
- 250 g champignons
- 25 g boter
- 2 el bloem
- 2 el citroensap
- 2 dl melk
- ½ dl slagroom
- 2 el (dragon)mosterd
- 75 g geschaafde amandelen
- peper en zout
Kabeljauwschotel met lente-uitjes, champignons en amandelen
26.07.'23
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uitjes in ringen en de champignons in plakjes.
- Smelt de boter en roerbak hierin de uienringetjes en champignons 3 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het geheel even pruttelen. Voeg vervolgens het citroensap toe en beetje bij beetje en al roerende de melk en slagroom.
- Laat de saus 3 minuten zachtjes koken. Roer de mosterd erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en snijd de vis in stukken van ca. 10 cm. Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in een ovenvaste schaal, bestrooi de vis met wat zout. Schep de saus erover en bestrooi het gerecht met de amandelen. Laat de vis in de hete oven in 20 minuten gaar worden. Als de amandelen dan nog niet bruin zijn, kan je de schotel even onder de hete grill zetten.
Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
30 min
4 personen
diner