Winkelwagen

0 product(en) 0

Je winkelmand is leeg

Gestoomde kabeljauw met groente

Ingrediënten

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 1 courgette
  • 200 g geschrapte worteltjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 el crème fraîche
  • 1 tl mosterd
  • 3 el visbouillon
  • 1 el fijngeknipte bieslook

Gestoomde kabeljauw op een bedje van groenten

07.08.'24

Vis stomen is een van de gezondste manieren van vis bereiden. Door deze bereidingswijze behoudt de vis niet alleen zijn textuur en smaak, maar ook de voedingsstoffen. Dit maakt gestoomde vis niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Daarnaast hoef je geen olie of boter toe te voegen tijdens het stomen. Ideaal dus als je op zoek bent naar een gezonde maaltijd!

Bereiding

  1. Snijd de kabeljauwfilet in twee stukken. Snijd vervolgens de worteltjes, lente-uitjes en courgettes in dunne reepjes (julienne).
  2. Leg de kabeljauwfilet in een stoommand. Plaats de stoommand boven een laagje kokend water of in een stoompan. Leg het deksel op de pan en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de filet). Kook ondertussen de groenten 3 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Meng vlak voordat het stoomgerecht klaar is de crème fraîche in een steelpannetje met de mosterd, de visbouillon, de bieslook en een snufje zout en verwarm het mengsel.
  3. Schep de groenten met daarop de vis op 2 voorverwarmde borden en schep het sausje over de vis.

Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl

30 minuten

2 personen

diner