Ingrediënten
- 600 gr kabeljauwfilets +
- 4 witte asperges
- 1 bosje lente-uitjes
- 12 geschrapte worteltjes
- 200 g peultjes
- 50 gr boter
- 2 dl droge witte wijn +
- 3 el allesbinder
- 2 el fijngehakte dille (vers of diepvries)
- 8 takjes peterselie
Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
19.03.'24
Geniet van een verfrissende start van het voorjaar met deze heerlijke kabeljauwschotel, boordevol essentiële vitaminen en mineralen. Terwijl deze schotel in de oven staat, heb je tijd om te genieten van het eerste lentezonnetje.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ongeveer een halve cm dikte. Snijd de lente-uitjes, (ook het groen) in stukjes en de worteltjes in dunne plakjes. Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en snijd de vis in stukken van ongeveer 5 cm.
- Smelt de boter en roerbak alle de groenten hierin. Leg de stukken kabeljauw met de groenten en dille in een ovenschaal. Schenk de wijn erbij, schep de allesbinder, een snufje zout en een snufje peper erdoor.
- Laat het gerecht afgedekt in de hete oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Deze kabeljauwschotel is heerlijk in combinatie met gekookte aardappelen.
Recept afkomstig van: www.visrecepten.nl
45 minuten
4 personen
diner