Ingrediënten
- 1 zalmzijde +
- 250 gram champignons
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram verse pasta
- Scheutje witte wijn
- 100 ml kookroom
- 1 citroen
- Handje tomaten
- 80 gr pecorino
- Dille of truffel
- Olijfolie
- Peper & zout
Warmgerookte zalmzijde met verse pasta
07.12.'23
Recept warm gerookte zalmzijde
- Snijd een teentje knoflook en een uitje en bak in een diepe hapjespan.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Bak de champignons totdat ze goudbruin kleuren.
- Blus het geheel af met scheutje witte wijn en voeg vervolgens ook de kookroom toe.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water.
- Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht.
- Roer de pasta door de pan met de champignons en voeg een scheutje kookvocht toe.
- Pluk de warmgerookte zalmzijde en roer de stukjes voorzichtig door de pasta.
Garneer met wat dille en breng op smaak met citroensap en eventueel wat geschaafde pecorino en een tomaatje.
Bestel uw ambachtelijk gerookte zalmzijde via onze webshop
Luxe tip voor de Kerst! Vervang de dille door verse truffel of truffel tapenade.
Eet smakelijk!
30 minuten
4 personen
diner